Ministerul Educației al Republicii Moldova, Centrul Tehnologii Informaționale și Comunicaționale în Educație, în conformitate cu Memorandumul de colaborare și cu Acordul de Licență cu Corporația Intel, cu sprijinul logistic al ATIC (Moldovan Association of ICT Companies),
au organizat instruirea cadrelor didactice ale instituţiilor superioare de învăţămînt cu specialități pedagogice. În urma acestei instruiri participanții la curs vor putea realiza la treapta de formare inițială instruirea studenților la specialitățile pedagogice și formarea continuă a cadrelor didacticede conform programului Intel® Teach Essentials.
Douăzeci și patru de profesori universitari din Universitatea de Stat din Moldova, Universitatea Pedagogică de Stat Ion Creangă din Chișinău, Universitatea de Stat Alecu Russo din Bălți, Universitatea de Stat din Tiraspol (cu sediul la Chișinău), timp de 5 zile (în perioada 22.06.2015 – 26.06.2015) au încercat să răspundă la întrebarea esenţială pentru întregul curs: Care este cel mai eficient mod de utilizare a tehnologiei în vederea susţinerii şi evaluării performanţelor învăţării?
Parcurgînd modulele programului, participanții la curs au colaborat între ei, au discutat idei referitoare la integrarea și la utilizarea TIC în procesul didactic, au elaborat materiale didactice care susțin atingerea celor mai importante obiective ale învăţării, dezvoltarea competențelor secolului XXI precum și învățarea în baza proiectelor. Fiecare participant la curs a completat un portofoliu pentru o unitate de învăţare din domeniul disciplinei predate.
Totalizarea răspunsurilor participanților referitor la curs arată următoarele:
- 100% de participanți ar recomanda acest curs colegilor.
- 72.7% de participanți au răspuns că abilitățile formate în cadrul trainingului le vor ajuta într-o măsură foarte mare să integreze TIC în procesul didactic .
- 90.9% de participanți vor aplica proiectarea unității de învățare pe baza metodei de proiecte
- 86.3% de participanți au răspuns că discutarea problemelor legate de integrarea TIC în procesul didactic le-a fost utilă într-o măsură mare și foarte mare.
Formatorii cursului:
- Ciobanu Irina, Vice Șef CTICE
- Isacov (Stahov Tatiana), Șef Direcția Formare Continuă, CTICE
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu